Vlada RH: Odluka o ukidanju statusa javnog dobra u općoj uporabi dijela javne lokalne ceste LC 25198, u k.o. Koprivnički Ivanec

Na današnjoj je sjednici Vlada Republike Hrvatske donijela Odluku o ukidanju statusa javnog dobra u općoj uporabi  dijela javne lokalne ceste LC 25198, u k.o. Koprivnički Ivanec.

Odlukom se ukida status javnog dobra u općoj uporabi na površini od 2717 m², u zk.ul.br. 1502.

Naime, predmetna nekretnina u naravi ne predstavlja javnu cestu, te se u cilju rješavanja imovinsko – pravnih odnosa donosi Odluka o ukidanju statusa javnog dobra na navedenoj čestici.

Donošenje ove Odluke omogućit će provedbu projekta - Izgradnja Regionalnog centra za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske Piškornica (RCGO Piškornica), odnosno izgradnju dijela odlagališta internog otpada te internih prometnica koje su sastavni dio budućeg Centra.

Za samu izgradnju dijela RCGO Piškornica potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu od cca. 313,7 milijuna kuna, dok ukupna vrijednost samog Projekta iznosi više od 519 milijuna kuna.

Na temelju danas donesene Odluke provest će se upis brisanja u zemljišnim knjigama dijela lokalne ceste LC25198 kao javnog dobra u općoj uporabi.

Najave