Proveden zajednički inspekcijski nadzor Hrvatske i Slovenije

  • Slika /slike/foto 5_22/foto RH-SLO 20-5_22/nsl RH-SLO 20-5_22.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Službenici inspekcije sigurnosti cestovnog prijevoza Ministarstva mora prometa i infrastrukture proveli su, u četvrtak, 19. svibnja 2022. godine, zajednički nadzor s višim inspektorima za cestni promet Ministarstva za infrastrukturo Republike Slovenije.
 
Inspekcijski nadzor proveden je na području graničnog prijelaza Bregana - Obrežje, a odnosio se na prevenciju prekršaja propisanih odredbama Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu, kao što su prijevoz bez korištenja digitalne kartice, manipulacija digitalnih kartica (vožnja jednog vozača s više digitalnih kartica), prekoračenje maksimalnog trajanja dnevnog vremena vožnje, nedovoljan dnevni i tjedni odmor te prekoračeno dvotjedno vrijeme vožnje. Osim navedenog, provjeravalo se i posjedovanje dozvola za prijevoz putnika i tereta te stručna osposobljenost vozača (posjedovanje koda 95), kao i kršenje ostalih odredbi sukladno zakonima po kojima inspekcije postupaju.
 
Zajednički nadzor, tijekom kojeg su inspekcije obiju država utvrdile više prekršaja iz svojih domena inspekcijske nadležnosti, nastavak je dugotrajne uspješne suradnje dviju zemalja te razmjene iskustava između inspektora Republike Slovenije i Republike Hrvatske.