Ministar Oleg Butković u pratnji premijera Plenkovića u višednevnom pojestu NR Kini

Slika /arhiva/rsz_nsl_min-nrk_2-11_18.jpg

Hrvatska delagacija koju predvodi Predsjednik Vlade, Andrej Plenković boravi u višednevnom radnom posjetu Narodnoj Republici Kini.

Prvog dana posjeta Kini, s predsjednikom Vlade i kolegama iz Vlade, ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković sudjelovao je na radnim sastancima s čelnicima velikih kineskih kompanija, među ostalim i sa China Road and Bridge Coorporation, koja gradi Pelješki most, čije je dijelo - 36 km dug most Hangzhou Bay, Hrvatska delegacija također imala priliku vidjet u radu. Tijekom sastanka razgovaralo se i o mogućim ulaganjima u luke te o suradnji na području željezničke infrastrukture u kojem je Hrvatska Vlada pokrenula te očekuje i najveći val ulaganja.

Drugog dana posjeta u Pekingu, predsjednik Vlade Plenković sa ministrima, Gabrijelom Žalac, Olegom Butkovićem te predstavnicima Hrvatskih županija, gradova i javnih poduzeća sastao se s guvernerom Azijske infrastrukturne investicijske banke Jin Liqunom.

U nastavku posjeta Kini, Predsjednik Vlade iz Pekinga će zatim otputovati u Hangzhou, gdje će se sastati s Che Junom, čelnim čovjekom pokrajine Zhejiang, s kojom Hrvatska već ima dinamične odnose u pogledu gospodarske razmjene i poslovnih kontakata. Hangzhou je također poznat kao grad gdje je boravio i Marko Polo, koji ga je opisao kao „najveličanstveniji grad na svijetu“.

 Stranica