Trajektna linija Lopar-Valbiska ponovo od 15. veljače

Trajekt „Nosač“ splitskog brodara Linijska nacionalna plovidba ponovo će zaploviti na državnoj trajektnoj  liniji 338 između Lopara na otoku Rabu i Valbiske na Krku u nedjelju, 15. veljače, priopćila je danas Agencija za obalni linijski pomorski promet.

Prvotno je bilo najavljeno da će promet biti obnovljen 31. siječnja 2009., no kako je izvijestio Vanja Dabelić, ravnatelj Županijske lučke uprave Rab, to nije moguće zbog nužnosti nastavka radova na sanaciji trajektnoga pristaništa u Loparu. Zbog vrlo loših vremenskih prilika izvođač radova, riječka tvrtka Sun Adria, nije u planiranom vremenu uspjela završiti sanaciju gata u Loparu, pa se očekuje da će to obaviti u dva dodatna tjedna.

Cjelogodišnja trajektna veza između Lopara i Valbiske, duljine 15,2 milje, uvedena je po prvi puta 21. siječnja 2008., a zamijenila je sezonsku liniju Lopar-Baška. No već 31. siječnja 2008. uočena  su veća oštećenja i urušavanje obale, što je onemogućilo pristajanje trajekta, pa je Lučka kapetanija Rijeka  izdala rješenje o zabrani korištenja trajektnoga pristana, odnosno ukrcaja i iskrcaja vozila i putnika u luci Lopar.

Nakon nužne sanacije linija je ponovno uspostavljena 17. srpnja 2008., uz najavu da će radovi biti nastavljeni po završetku turističke sezone, što je i učinjeno 10. prosinca.

Dok traje obustava prometa na liniji 338, za prijevoz putnika i vozila mogu  se koristiti trajekti Rapske plovidbe d.d. na liniji Jablanac-Mišnjak.



Pisane vijesti