"3. maj" će graditi četiri broda za domaće naručitelje

Riječko brodogradilište "3. maj" gradit će četiri broda za domaće naručitelje, priopćeno je iz Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.

Dogovor o suradnji na zajedničkoj provedbi Projekta izgradnje četiri broda koje će riječki "3. maj brodogradilište d.d." graditi za domaće naručitelje postignut je na današnjem sastanku predstavnika ministarstva gospodarstva te mora, prometa i infrastrukture, Uprave 3. maja i naručitelja Tankerske plovidbe iz Zadra i pulske Uljanik plovidbe.

Dogovorenom izgradnjom četiri broda prevladat će se poteškoće u riječkom brodogradilištu "3. maj", koje je obilježavala prazna Knjiga narudžbi, a koje se ne mogu premostiti uobičajenim poslovnim aktivnostima radi globalno teške situacije na svjetskom brodograđevnom, pomorskom i financijskom tržištu.

Sastanku u Ministarstvu gospodarstva bili su nazočni potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Damir Polančec, državni tajnik u tom ministarstvu Leo Begović, državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Branko Bačić, predsjednik Uprave brodogradilišta "3. maj" Željko Starčević, predsjednik Uprave zadarske Tankerske plovidbe Ivo Mustać i direktor pulske Uljanik plovidbe Dragutin Pavletić.

O postignutom dogovoru gradnje četiri broda "u 3. maju" izvijestila je i Uljanik Plovidba u svojoj obavijesti objavljenoj na Zagrebačkoj burzi u kojoj se kaže da je riječ o brodovima za prijevoz nafte, naftnih produkata i kemikalija nosivosti 51.000 tona, od kojih su dva za tog pulskog brodara. Isporuka brodova je predviđena za sredinu 2010. i sredinu 2011. godine.


(Hina)



Pisane vijesti