U "3. maju" porinuta teglenica za Jadranski pomorski servis

U Brodogradilištu "3. maj" danas je u more porinuta teglenica za malu obalnu plovidbu, nosivosti 2400 tona, vrijedna 1,8 milijuna eura, koja se u tom riječkom brodogradilištu gradi za Jadranski pomorski servis iz Rijeke.

Teglenica će nositi naziv Fiumanka, dugačka je 40 metara, a širine 30 metara.

Iz Uprave "3. maja" naveli su nakon svečanosti porinuća da su pregovori s potencijalnim ulagačima odnosno kupcima brodogradilišta u tijeku.

Sredinom veljače očekuje se porinuće tankera kojeg "3. maj" gradi za pulsku Uljanik plovidbu te postavljanje kobilice za gradnju još jednog tankera za istog naručitelja.

Iz Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva danas je priopćeno da će riječko brodogradilište "3. maj" graditi četiri broda za domaće naručitelje.

Dogovor o suradnji na zajedničkoj provedbi Projekta izgradnje četiri broda koje će riječki "3. maj brodogradilište d.d." graditi za domaće naručitelje postignut je na sastanku predstavnika ministarstva gospodarstva te mora, prometa i infrastrukture, Uprave 3. maja i naručitelja Tankerske plovidbe iz Zadra i pulske Uljanik plovidbe.

Prema obavijesti koju je objavila Uljanik Plovidba na Zagrebačkoj burzi, riječ je o brodovima za prijevoz nafte, naftnih produkata i kemikalija nosivosti 51.000 tona. Isporuka brodova je predviđena za sredinu 2010. i sredinu 2011. godine.


(Hina)



Pisane vijesti