Mali Ždrelac: Od 7. siječnja brodovi zamjenjuju most



Od srijede, 7. siječnja 2009. u cijelosti se obustavlja promet mostom koji preko plovnoga puta Mali Ždrelac povezuje otoke Ugljan i Pašman, a umjesto toga bit će uvedene dvije privremene brodske linije, priopćili su danas iz Agencije za obalni linijski pomorski promet.
 
Brodske linije bit će na relaciji Ždrelac-Zadar i Ždrelac-Ždrelašćica, a održavat će se do okončanja radova, što se očekuje koncem lipnja 2009. godine, napominju u Agenciji.

Dodaju da je nakon provedenog pozivnog natječaja i iskazanih prosudbi stručnog povjerenstva, koje je razmotrilo prispjele ponude, Upravno vijeće Agencije odlučilo da će liniju Ždrelac-Zadar održavati brodar T.U.O. Mankul iz Zadra brodom 'Viking' kapaciteta 200 putnika i brzine 12 čvorova, dok će na liniji Ždrelac-Ždrelašćica ploviti brod 'Mec', vlasništvo Ribarsko turističkog obrta 'Trn'  iz Ždrelca, kapaciteta 50 putnika i brzine 12 čvorova.

Linija Ždrelac-Zadar, duljine 6,7 milja, kojom će se otok Pašman povezati s kopnom, održavat će se 36 puta tjedno (prema priloženom plovidbenom redu), a cijena prijevoza bit će jednake onoj koju putnici plaćaju na trajektnoj liniji Zadar-Preko.

Na liniji Ždrelac-Ždrelašćica (Gospa od sniga) između Pašmana i Ugljana, duljine 1,3 milje, brod će održavati 83 polazno-povratna putovanja tjedno, a  prijevoz će biti besplatan.

Uz dvije nove brodske linije u vrijeme radova na mostu Ždrelac bit će uvedena i dva dodatna putovanja na trajektnoj liniji Biograd-Tkon, naglašavaju u Agenciji.

Red plovidbe : ŽDRELAC  - ZADAR

Red plovidbe : ŽDRELAC  - ŽDRELAŠĆICA



Pisane vijesti