Dobit Tankerske plovidbe prije oporezivanja 214,9 milijuna kuna

Zadarska Tankerska plovidba ostvarila je u prvih devet mjeseci ove godine dobit prije oporezivanja u iznosu od 214,9 milijuna kuna, što je za 7,4 posto, odnosno 17,2 milijuna kuna manje u odnosu na dobit prije oporezivanja iz istog razdoblja prošle godine, pokazuju podaci iz financijskog izvješća tog brodara dostavljenog Zagrebačkoj burzi.

U nerevidiranom konsolidiranom izvješću se, među ostalim, navodi kako je ostvarena dobit rezultat stabilnih prihoda od vozarina, kao i da su prihodi od međunarodnog prijevoza dobri i stabilni, dok su prihodi ostvareni na domaćem tržištu minimalni.

Tako su inozemni prihodi Tankerske plovidbe ostvareni u prvih devet mjeseci ove godine iznosili 765,25 milijuna kuna i bili su za 9,3 posto veći nego u istom razdoblju prošle godine, dok su prihodi s domaćeg tržišta istodobno bili na razini manjoj od milijun kuna.

Usprkos povećanju prihoda od međunarodnog prijevoza, Tankerska plovidba je u prva tri tromjesečja ove, prema istom razdoblju prošle godine zabilježila smanjenje ukupnih prihoda od 6,7 posto, na 808,9 milijuna kuna.

Posljedica je to 40-tak posto manjih financijskih te 80-tak postotnog smanjenja ostalih prihoda tog zadarskog brodara.

Po neznatno nižoj stopi u odnosu na prihode, odnosno za 6,5 posto, u prvih su devet mjeseci ove godine smanjeni i ukupni rashodi Tankerske plovidbe, koji su na kraju rujna ove godine iznosili 594 milijuna kuna.

U izvješću se, među ostalim, navodi kako društvo nastoji očuvati svoju ulogu u prijevozu sirove nafte na Sredozemlju i očuvati ponudu brodova za prijevoz rasutih tereta.


(Hina)



Pisane vijesti