Zbog radova na Malom Ždrelcu uveden brzi brod „Mediteran“ za prijevoz učenika

Zbog radova na proširenju kanala Mali Ždrelac i rekonstrukciji mosta između Ugljana i Pašmana za učenike s južnoga dijela Dugoga Otoka, iz mjesta Sali, Zaglav, Žman i Luka, koji na poslijepodnevnu nastavu u Zadar plove klasičnim putničkim brodom „Lara“ na liniji 405a Sali-Zaglav-Zadar, od srijede 5. studenoga putovat će brzim dvotrupcem „Mediteran“, što će osjetno skratiti njihov svakodnevni put, priopćili su danas iz Agencije za obalni linijski pomorski promet.

Plovidba iz Sali do Zadra trajat će nešto manje od sat i pol vremena, dok je „Lara“ isti put prelazila za sat vremena više, pojašnjavaju u Agenciji te dodaju da će brzi brod iz Zadra isplovljavati u 10, iz Sali u 11.15, a i Zaglava u 11.30 sati, te će stizati u Zadar u 12.40 sati.

U Agenciji napominju da se na taj način izašlo u susret zahtjevima stanovnika Dugog Otoka, te će za plovidbu 'Mediterana' do kraja lipnja 2009. godine iz proračuna Republike Hrvatske biti osigurano 1,35 milijuna kuna temeljem sadašnjih cijena brodskoga goriva.

Teškoće za učenike s Dugoga Otoka nastale su nakon što je, zbog radova na proširenju kanala i rekonstrukciji mosta, od ponedjeljka 3. studenoga 2008. za sav pomorski promet zatvoren plovni put Mali Ždrelac, između otoka Ugljana i Pašmana, podsjećaju u Agenciji. Do završetka radova na plovnome putu, svi brodovi u linijskom prometu koji su koristili Mali Ždrelac plovit će duljom rutom, kroz  prolaz Veli Ždrelac.



Pisane vijesti