U Istri nastavljena potraga za drugim nestalim slovenskim državljaninom

Akcija traganja za drugim slovenskim državljaninom, koji je 25. listopada s još jednom muškom osobom slovenskom brodicom isplovio iz Pirana za Olib, nastavljena je od jutros u Istri.

Podsjećamo, jučer ujutro u uvali Valovina kod Pule na obali je pronađeno tijelo muške osobe, za koju se pretpostavlja da je jedan od slovenskih državljana koji je s prijateljem bio na gliseru od 5 metara, a čiji se identitet još mora utvrditi DNA metodom.

Naime, Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru sa sjedištem u Rijeci dobila je jučer ujutro od iste službe u Sloveniji dojavu o nestanku slovenske brodice sa dvije muške osobe. Prema podacima Nacionalne središnjice i policije, ti slovenski državljani nisu prijavili prelazak državne granice, niti su se prijavili u lučkoj kapetaniji.

U akciji traganja danas sudjeluje policija koja pretražuje obalu od Stoje do Verudele, dok na području Brijuna tragaju brodice Lučke kapetanije Pula, pomorske policije i  Nacionalnog parka Brijuni. Također, Nacionalna središnjica angažirala je i vojni zrakoplov koji pretražuje čitavo područje.



Pisane vijesti