Od 1. 10. izvansezonski plovidbeni red

Od 1. listopada 2008. trajekti i putnički brodovi hrvatskih brodara plove po izvansezonskom plovidbenom redu koji će vrijediti do 31. svibnja 2009. godine, izvijestili su iz Agencije za linijski obalni pomorski promet napominjući da se kao i prošlih godina njegovim stupanjem na snagu smanjuje broj putovanja prema otocima.

U Agenciji pojašnjavaju da su ta smanjenja manje izražena nego prije, pa su veze s mnogim otocima gotovo na razini sezonskih. Najveći iskoraci na kvalitetnijem izvansezonskom povezivanju otoka, podsjećaju, učinjeni su u jesen 2007. kada su osjetno pojačane linije prema Hvaru, Korčuli, Mljetu, Lastovu i drugim otocima, a sada je taj povišeni intenzitet izvansezonskog prometa u cijelosti zadržan.

Tijekom cijelog trajanja izvansezonskog reda plovidbe po prvi će se put održavati trajektna linija 338 Lopar-Valbiska sa dva povratna putovanja dnevno.

U odnosu na punu sezonu ne plovi brzi brod 'Bišovo' na državnoj liniji 9141 Pula-(Unije)-Mali Lošinj-(Ilovik)-Zadar, klasični putnički brod 'Sestrice' na liniji 616 Trogir-Slatine-Split, a izvan sezone se ne održavaju ni trajektne linije 641 Drvenik-Dominče i 604a Vela Luka-Ubli.  



Pisane vijesti