Raspisan natječaj za stipendiranje učenika pomorskih škola

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture raspisalo je natječaj za stipendiranje učenika nautičkog, brodostrojarskog i ribarsko-nautičkog smjera koji su upisali prvi razred srednje pomorske škole u školskoj godini 2008./2009, a rok za prijavu je do 15. rujna 2008.

Za stipendije učenika i studenata budućih pomoraca koje se dodjeljuju treću godinu za redom, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u ovoj je godini osiguralo 5 milijuna kuna.

Projekt stipendiranja pokrenut je 2006. godine s ciljem popularizacije pomorskih zvanja i zaustavljanja trenda pada upisa u pomorske škole i fakultete.
Prvu je godinu pravo na stipendiranje ostvarilo 136 učenika, a u 2007. godini mjesečnu stipendiju od 800 kuna dobilo je 189 učenika.

Zainteresirani učenici mogu podignuti tekst Odluke o uvjetima za dodjeljivanje stipendija u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, lučkim kapetanijama (Pula, Rijeka, Senj, Zadar, Šibenik, Split, Ploče i Dubrovnik), Pomorskim školama u  Bakru, Zadru i Splitu, Srednjoj školi Ambroza Haračića Mali Lošinj, Prometno-tehničkoj školi Šibenik, Tehničkoj školi Šibenik, Srednjoj školi Korčula i Pomorsko-tehničkoj školi Dubrovnik.

Detaljnije informacije o potrebnim dokumentima mogu se pronaći i na web stranicama Ministarstva www.mmpi.hr.

Kandidati su dužni ploviti na brodovima pod hrvatskom zastavom najmanje onoliko vremena koliko su primali stipendiju. Ukoliko na njima nema mjesta, mogu se ukrcati i na brodove koji plove pod stranom zastavom.



Pisane vijesti