U tijeku istraga o stradavanju slovenskog ronioca kod Rovinja

Lučka kapetanija Pula poslijepodne je detaljnije izvijestila o stradavanju slovenskog ronioca Huga Zagoršeka (1977.), koji je sinoć pronađen mrtav nedaleko otoka Sv. Ivan, kod Rovinja.

Dojava o tome da se slovenski ronilac nije vratio s ronjenja na koje se uputio u jutarnjim satima, u pulsku Lučku kapetaniju stigla je oko 17 sati.

U potrazi su sudjelovali djelatnici Lučke ispostave Rovinj i djelatnici Policijske postaje Rovinj koji su se plovilom uputili prema hridi Sveti Ivan, te su oko 18 sati 200-tinjak metara od hridi uočili brodicu oznake KP 1444, vlasništvo nestalog i plutaču kojom se obilježava ronilac.

Potom su se u akciju traganja uključili i helikopter Hrvatske ratne mornarice (HRM) te ronioci PU istarske, a oko 21 sat ronioci su iz mora izvukli mrtvo tijelo slovenskog ronioca s vidljivim posjekotinama po tijelu i glavi. Stradali je na sebi imao ronilačko odijelo.

Mrtvo tijelo je prevezeno na Odjel patologije pulske Opće bolnice kako bi se utvrdio točan uzrok smrti.

Istraga o okolnostima smrtnog stradavanja slovenskog ronioca je u tijeku, a o događaju je obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo u Puli.

Pulska Lučka kapetanija ujedno je pozvala eventualne očevidce ovog udesa ili one koji imaju bilo koja saznanja o tome da jave Lučkoj kapetaniji Pula, Lučkoj ispostavi Rovinj, Nacionalnoj središnjici za usklađivanje traganja i spašavanja na moru Rijeka ili policiji.


(Hina)



Pisane vijesti