Dokapitalizacija Luke Rijeka d.d.

Na današnjoj izvanrednoj Glavnoj skupštini dioničkog društva Luke Rijeka usvojena je odluka o povećanju temeljnog kapitala za 296,86 na 598,05 milijuna kuna, priopćeno je iz Luke Rijeka d.d.

Temeljni kapital društva, pojašnjavaju, povećan je za vrijednost nekretnina koje se nalaze na području Škrljeva na osnovu Ugovora o uređenju imovinskopravnih odnosa između Vlade Republike Hrvatske i Luke Rijeka d.d. kao nadoknada s osnova gubitka prvenstvene koncesije na zemljištu i objektima koje pokriva dio trase ceste D-404.

Za iznos vrijednosti unesenih u temeljni kapital društva bit će emitirano 2,97 milijuna novih redovnih dionica na ime serije B, nominalne vrijednosti od 100 kuna u vlasništvu Vlade Republike Hrvatske.

Povećanjem temeljnog kapitala učinjen je novi iskorak u razvoju trgovačkog društva Luka Rijeka, ističu iz te tvrtke. Napominju da je područje Škrljeva zahvaljujući dobroj prometnoj povezanosti pogodno za distributivne centre, gradnju dodatnih kapaciteta za sve vrste tereta, a u funkciji intermodalnog transporta dobrodošla je podrška daljnjem jačanju kontejnerskog terminala.

Nadalje, naglašavaju da trgovačkom društvu ova nekretnina otvara mogućnost samofinanciranja novih projekata, osigurava nove prihode i još bolje rezultate poslovanja u narednim godinama. 
 



Pisane vijesti