Promotivna plovidba novog trajekta "Korčula"

Novi trajekt "Korčula", koji je riječka "Jadrolinija" nedavno kupila u Grčkoj, danas je imao promotivnu plovidbu od Splita do Vele Luke na Korčuli.

Brod može prevoziti 180 osobnih vozila i 700 putnika srednjom brzinom 16,5 milja na sat, te maksimalnom 17,5 milja na sat.

Trebao bi unaprijediti prometnu povezanost Splita s otokom Korčulom, do koje će ploviti svakodnevno s prijepodnevnim polascima iz splitske luke, dok će za Lastovo svakodnevno isplovljavati iz Splita u predvečernjim satima.

Predsjednik Uprave Jadrolinije Slavko Lončar za današnje promotivne plovidbe rekao je kako će brod "Korčula", u čiju je kupnju uloženo 17,2 milijuna eura, od Splita do najudaljenijeg otoka Lastova ploviti samo tri i pol sata.

Po svojim kapacitetima, standardima i brzini putovanja, novi je brod znatno bolji od dosadašnjeg trajekta koji je prometno povezivao Split s Korčulom i Lastovom, dodao je.

Trajekt "Korčula" jedan je od triju brodova koje je nedavno "Jadrolinija" kupila od grčkih brodograditelja.

Prošloga tjedna jedan od tih novonabavljenih trajekata "Bol" počeo je prometovati na liniji Split - Supetar na otoku Braču, a treći brod iz ove skupine "Ilovik" odnedavno plovi na liniji Krk-Cres.

(Hina)



Pisane vijesti