Korčula: Bačić otvorio radove na dionici ceste Dubovo-Kapja

Jeroslav Šegedin, don Ante Burić i Mira Buconić pomažu Branku Bačiću presjeći vrpcu (foto : Nikola Perić)Državni tajnik za more u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Branko Bačić danas je na predjelu Dubovo na otoku Korčuli otvorio radove na izgradnji dionice državne ceste Dubovo-Kapja, koja će skratiti udaljenost između Vele Luke i Korčule.

Na prigodnoj svečanosti bili su načelnici općina s otoka Korčule (Vela luka, Blato, Smokvica i Lumbarda) i poluotoka Pelješca, te gradonačelnik Korčule Mirko Duhović, dok je uz brojne gospodarstvenike i otočane zadovoljstvo na obilježavanu početka radova izrazila županica Dubrovačko-neretvanske županije Mira Buconić. Početak radova blagoslovio je župnik Čare i Smokvice don Ante Burić.

Nova dionica od 8,46 km odvaja se od otočne prometnice i obilazno prolazi iznad naselja Čare i Smokvice, a kad bude gotova, spojit će se u Kapji u blizini Blata na otočnu cestu prema Veloj Luci, koja će, kako se planira, biti izgrađena do proljeća sljedeće godine.

Po Bačićevim riječima udaljenost od Korčule do Vele Luke smanjit će se za osam kilometara, pa će vožnja trajati 25 minuta umjesto sadašnjih 50. Ta dionica bit će važna za vozače jer će lakše stići do trajektne luke u Veloj Luci. Do sada su bili prisiljeni prolaziti kroz najuže središte Čare i Smokvice, odnosno kroz tijesne i neprikladne ulice, a najvažnije je što će se promet u provozu potpuno premjestiti iz naseljenih mjesta, rekao je Bačić.

Kako je napomenuo, to je trenutačno najvažniji projekt na otoku Korčuli i novčano "najteži" s ulaganjem oko 53,5 milijuna kuna. U tijeku gradnje bit će potrebno još oko 5,5 milijuna kuna za otkup zemljišta. (Hina) 



Pisane vijesti