Potpisan ugovor o uređenju poluotoka Vranjica, nekadašnje Male Venecije

(foto: J. Teklić, www.solin.hr)Ugovor o uređenju poluotoka Vranjica u vrijednosti od 5,4 milijuna kuna danas su u Solinu potpisali državni tajnik za more Branko Bačić i gradonačelnik Solina Blaženko Boban.

Državni tajnik Bačić rekao je tom prigodom da je Ministarstvo mora već uložilo milijun kuna i da u uređenju Vranjica sudjeluje s više od 50 posto sredstava.

Vranjic se nalazi nadomak Splitu i pripada gradu Solinu, u prošlosti je zbog svoje ljepote nazivan Malom Venecijom, ali ga je industrijalizacija nakon Drugog svjetskog rata gotovo uništila.

Bačić je istaknuo da će se sredstva uložiti u odvodnju otpadnih voda s poluotoka Vranjica te da će se urediti obala i javna rasvjeta što će, ocijenio je, preporoditi taj lijepi kutak između Splita i Solina.

Cijeli projekt uređenja samoga Vranjica vrijedan je oko 12,5 milijuna kuna, a Ministarstvo je prihvatilo i nominaciju grada Solina za izgradnju tzv. Mravinačke rampe i pristupa Vranjicu, te projekt odvodnje otpadnih voda cijeloga Solina. Mravinačka rampa je spojna cesta na brzu cestu Solin-Klis, duga stotinjak metara.

(foto: J. Teklić, www.solin.hr)Bačić je rekao i kako je Ministarstvo prihvatilo financiranje uređenja četvrti Sveti Kajo u Solinu, o čemu će se ugovor u vrijednosti od dva milijuna kuna potpisati ovih dana.

Grad Solin nominirao je i projekt izgradnje sportske dvorane u Solinu, što će Ministarstvo, po riječima državnog tajnika Bačića, zajedno sa Splitsko-dalmatinskom župnijom također realizirati.

Gradonačelnik Solina Blaženko Boban izrazio je zadovoljstvo što Vranjic, odnosno, kako je kazao, Mala Venecija, ponovno uskrsava i što će, kako je istaknuo, zablistati punim sjajem u rujnu na Dan grada Solina.

"Ovo smo ostvarili zahvaljujući prije svega Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture koje nam je vrlo brzo i operativno omogućilo ovu obnovu Vranjica", rekao je gradonačelnik Boban. (Hina)



Pisane vijesti