Uspostava brodske linije Pula-Fažana-Rovinj-Pula

Grad Pula izdvojit će 51.255 kuna za uspostavu i održavanje brodske linije Pula-Fažana-Rovinj-Pula, utvrđeno je na današnjoj sjednici pulskog Gradskog poglavarstva na kojoj je istaknuto kako će gradovi Pula i Rovinj te općina Fažana uspostaviti tu sezonsku brodsku liniju kako bi osnažili i dodatno razvili prijevoznu infrastrukturu i poboljšali kvalitetu turističke ponude.

Na uspostavljanje predložene brodske linije, rečeno je, suglasnost je dala Agencija za obalni linijski pomorski promet, dok je Upravni odjel za održivi razvoj Istarske županije izvijestio da je za održavanje brodske linije potrebno osigurati iznos godišnje potpore od 150 tisuća kuna.

Stoga je Istarskoj županiji upućen prijedlog pokretanja postupka davanja koncesije za obavljanje javnog prijevoza na toj liniji. Obrazloženo je da je na području Pule u ljetnim mjesecima znatno povećan cestovni promet, dolazi do zagušenja, a istodobno je izražen nedostatak parkirališnog prostora.

Uspostavljanjem sezonske brodske linije Pula-Fažana-Rovinj-Pula poboljšat će se prijevozna mreža na području grada Pule, doći će do smanjenja opterećenja gradskog cestovnog prometa i poboljšanja turističke ponude, što bi dodatno utjecalo na pozicioniranje Pule kao važnog turističkog odredišta, istaknuo je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Za to će Grad Pula osigurati u proračunu 51.255 kuna, Grad Rovinj 78.930 kuna te Općina Fažana 19.815 kuna. Predloženi su iznosi utvrđeni sukladno ostvarenom postotku dolaska, boravka i noćenja turista tijekom 2007. godine. (Hina)



Pisane vijesti