Vipnet GSM operator marks 10th anniversary


Telekomunikacijska tvrtka Vipnet danas obilježava 10 godina rada u Hrvatskoj tijekom kojih je u hrvatsko gospodarstvo uložila 6,1 milijardu kuna, a u donacije više od 24 milijuna kuna, od čega najviše ili 8 milijuna kuna u razminiranje hrvatskih područja, istaknuo je na godišnjoj konferenciji za novinare predsjednik Uprave Vipneta Mladen Pejković.

Na konferenciji je predstavljen i novi član Uprave i financijski direktor Vipneta Bernd Schmutterer, koji će na toj funkciji od 1. kolovoza naslijediti dosadašnjeg Dinu Dogana.

Pejković je posebno istaknuo i druge oblike društveno odgovornog poslovanja Vipneta koje se ogleda i u 'prebacivanju' svojih infrastrukturnih objekata na alternativne izvore energije, brizi o šumama i okolišu te za djecu s poteškoćama u govornoj komunikaciji i drugom.

Naglasio je i da je Vipnet težio biti lider u inovacijama na hrvatskom tržištu mobilne telefonije, dodavši da su prvi ponudili prepaid ('bon') uslugu te službu za korisnike koja radi 24 sata.

Podsjetivši da je Vipnet u svih 10 godina rada zadržao rekord najveće greenfield investicije u Hrvatskoj, što je označio pomalo zabrinjavajućim za hrvatsko gospodarstvo, financijski direktor Dogan naglasio je i da je Vipnet u 10 godina ostvario 26,2 milijardi kuna prihoda te 16,4 milijardi rashoda.

Trenutno ta tvrtka zapošljava više od tisuću ljudi, čija je prosječna dob 33,5 godina, ima više od 2,5 milijuna korisnika, među kojima je i oko 40 tisuća tvrtki kojima daju svoje usluge.

Dogan je najavio i da će Vipnet iduće godine u Kninu otvoriti 'call centar', kao dodatnu službe za korisnike, gdje će u idućih pet godina zaposliti stotinjak osoba.

Vipnet je s radom u Hrvatskoj počeo 1999. postavši drugi po veličini operater mobilne telefonije, a tu je tržišnu poziciju zadržao tijekom svih godina poslovanja. U vlasništvu je austrijskog operatera 'mobilkom austria' koji posluje u sklopu Telekom Austrie.

Svojih će 10 godina rada Vipnet obilježiti i večerašnjim skupom "Budućnost komunikacija" u zagrebačkom Hypo Expo Centru na kojem će ugostiti svjetski poznatog irskog glazbenika i humanitarca Boba Geldofa.


(Hina)



News from media