Jasenice: Svečano otvoreni radovi na novom pristaništu

U Rovanjskoj, u općini Jasenice, danas su svečano otvoreni radovi na izgradnji mjesnog pristaništa.

Rovanjska, kao dio općine Jasenice uz more, dobiti će 135 metara uređenog obalnog zida, lukobran, 72 privezišta za brodice, šetnicu i parkirališni prostor, a u taj projekt Ministarstvo regionalnog razvoja ulaže 9 milijuna kuna, rekao je načelnik općine Jasenice Martin Baričević.

Radovi će biti dovršeni do Velike Gospe, rekao je načelnik Baričević, dodajući da su u pripremi i brojni drugi infrastrukturni projekti u općini Jasenice.

Svečanosti su, uz brojne mještane, nazočili i ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta te ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković, koji je rekao da su sredstva i za ovaj projekt osigurana u polovičnom iznosu iz programa EIB-a Europske investicijske banke, a druga polovica iz državnog proračuna.

Iz istih izvora trenutačno se financiraju u Zadarskoj županiji slični projekti u 24 jedinice lokalne samouprave, a ukupna im je vrijednost veća od 900 milijuna kuna, rekao je Čobanković.

Zadarski župan Stipe Zrilić je rekao da se ovakvim projektima omogućuje razvoj i bolji život građana Zadarske županije. Zadarska županija je jedna od najperspektivnijih i gotovo u svakoj općini se radi na infrastrukturnim objektima, rekao je župan Zrilić.

Naposljetku je ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković istaknuo da se takvim projektima omogućava ravnomjerni razvoj svih hrvatskih krajeva. (Hina)



Pisane vijesti