CARNet nagrađen za projekt e-Otoci

Projekt Hrvatske akademske istraživačke mreže (CARNet) e-Otoci (Umrežena škola) dobitnik je godišnje nagrade američke tvrtke Cisco Networkers Innovation Awardsa, u kategoriji projekata s najvećim utjecajem na zajednicu, priopćeno je danas iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Nagrada je uručena 20. siječnja u Barceloni, a projekt Umrežene škole prepoznat je između 60 finalista, koji su se natjecali u u sedam kategorija.

Projekt je pokrenut u okviru projekta e-Hrvatska, a uz Središnji državni ured za e-Hrvatsku i CARNet, u projektu sudjeluju Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka i Hrvatska agencija za telekomunikacije.

Svrha CARNetovog projekta e-Otoci je isporuka e-sadržaja školama na hrvatskim otocima kao i mogućnost praćenja nastave u matičnim školama "uživo" kako bi učenici na otocima imali pristup istim znanjima bez da napuštaju svoje domove zbog daljnjeg školovanja. Tim projektom CARNetova mreža u prvoj je fazi obuhvatila 21 otok oko Zadra, Šibenika, Trogira i Dubrovnika.

CARNet je u suradnji s akademskom zajednicom razvio jedinstveni sustav sobnih videokonferencija koji omogućuje uspostavljanje videokonferencijske veze između dviju ili više lokacija uključenih u CARNet videokonferencijski sustav.

Tvrtka Cisco je vodeći svjetski proizvođač mrežnih rješenja preko kojih se ljudi međusobno povezuju, komuniciraju i surađuju. (Hina)



Pisane vijesti