Na otok Unije nasukan brod od 82 metra

Jutros u 2.07 sati nasukao se brod “SERINE” dužine oko 82 metra, na otok Unije, između uvale Samunče i rta Lakunji. Brod koji je plovio od Rijeke do  Alžira, plovi pod zastavom Sierra Leonea i u vlasništvu je brodara “ANOMYO MARITIME LOSA”, za kojeg prevozi 335 tona rasutog tereta (soda u vrećama i drvne sirovine) ukrcanog u Rijeci.

Brod  “VID” Lučke kapetanije Rijeka i tegljač “ARIES”, s djelatnicima nadležne Lučke ispostave Mali Lošinj i dežurnim inspektorom, uputili su se na mjesto događaja te su utvrdili nasukanje broda za oko 2/3 svoje ukupne dužine, što je uzrokovalo oštećenje brodskog trupa prema predjelu skladišta tereta i prema tanku goriva broj 4.

Onečišćenja mora za sada nema, kao ni povrijeđenih članova posade. Kao prevencija, na mjesto događaja tvrtka Dezinsekcija iz Rijeke uputila je svoje plovilo sa branama, a brod “VID” prevest će dva ronioca do nasukanog broda kako bi se utvrdili točniji razmjeri oštećenja na brodu.

Sa cjelokupnom situacijom upoznat je i Županijski stožer za provedbu akcija kod iznenadnog onečišćenja mora, te se trenutno razmatra mogućnost prepumpavanja goriva iz tanka broj 4. zapremine 40 m kubnih, u baržu od JPS –a.



Pisane vijesti