Luka Rijeka: Rekordni promet u 2007., dokapitalizacija u 2008.

Luka Rijeka d.d. u ovoj je godini ostvarila rekordan promet od 5,5 milijuna tona tereta i više od 140.000 kontejnera, a početkom 2008. ta će tvrtka biti dokapitalizirana i to vrijednošću skladišnog lučkog prostora na Škrljevu nedaleko Rijeke, doznaje se iz Uprave Luke.

Temeljni kapital Luke Rijeka sada iznosi oko 301 milijun kuna, a kako se najavljuje iz Luke, u siječnju 2008. održat će se izvanredna skupština na kojoj će država dokapitalizirati tu tvrtku, odnosno u njen temeljni kapital unijeti više od 300.000 četvornih metara pomorskog dobra na Škrljevu.

Zemljište na Škrljevu u prvoj je polovici 90-tih izuzeto iz Luke Rijeke, proglašeno je pomorskim dobrom i predano na upravljanje riječkoj Lučkoj upravi.

Vlada je ove godine, na prijedlog Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka, donijela odluku da se skladišni prostor na Škrljevu izuzme iz pomorskog dobra, čime je omogućeno da se ono vrati u vlasništvo Luke.

Uskoro se očekuje nova službena procjena vrijednosti nekretnina na Škrljevu, a neslužbeno se njegova vrijednost procjenjuje na nekoliko desetaka milijuna eura.

Prema podacima iz devetomjesečnog financijskog izvješća koje je Luka Rijeka još ranije objavila na Zagrebačkoj burzi, neto dobit Luke Rijeka u prvih devet mjeseci ove godine iznosila je 6,5 milijuna kuna, što je za 107,7 posto više nego li u istom razdoblju prošle godine. (Hina)



Pisane vijesti