Ministar Oleg Butković prilikom službenog posjeta Šibensko - kninskoj županiji i gradu Šibeniku najavio radove na čvoru Meterize i studiju izvodivosti za brzu cestu Šibenik - Drniš - Knin

 

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković susreo se danas u sklopu službenog posjeta Šibensko – kninskoj županiji sa županom Goranom Paukom i zamjenikom gradonačelnika Grada Šibenika Danijelom Miletom, kao i s predstavnicima javnih i županijskih poduzeća i ustanova.

Uz ministra Butkovića u službenome posjetu županiji sudjelovali su i zamjenica ministra Jadranka Fržop, predsjednica Uprave HŽ Infrastrukture Renata SušaJosip Škorić iz Sektora za održavanje i promet Hrvatskih cesta, ravnatelj Županijske uprave za ceste ŠKŽ Ante Parat, ravnatelj Lučke uprave ŠKŽ Željko Dulibić te pomoćnik ravnatelja Lučke uprave Šibenik Marjan Petković.

U okviru službenog posjeta održan je radni sastanak o problemima u realizaciji pojedinih infrastrukturnih projekata na području županije i grada, kao i o prijedlozima za njihovo rješavanje.

Naglasak je dakako stavljen na projekte iz resora Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, poput izgradnje dionice brze ceste „Šibenik - Drniš – Knin“  između Pakovog Sela i Knina, projekta drniške i kninske obilaznice te izgradnje cestovnih čvorova „Meterize“, „Rokići“ i „Njivice“ na području grada Šibenika.

Na sastanku se raspravljalo i o projektu rekonstrukcije cestovnoga raskrižja te nastavku izgradnje pješačke staze na državnoj cesti D8 - Zečevo kao i realizaciji projekta Obilaznice Bribirske mostine na državnoj cesti D59.


“Razgovarali smo o najvažnijim projektima vezanim za županiju i zaključili da u 2016. idemo s daljnjim aktivnostima izrade dokumentacije i Studija za brzu cestu prema Drnišu i Kninu te da u ovoj godini počinje izgradnja čvora Meterize u Šibeniku.”. - izjavio je ministar Butković nakon sastanka sa županom Paukom i zamenikom šibenskoga gradonačelnika Miletom.
 
Od značajnijih infrastrukturnih zahvata u području pomorstva, a u kojima kao nositelji investicija sudjeluju Županijska lučka uprava i Lučka uprava Šibenik, ministar je podržao realizaciju prve faze uređenja komunalnih vezova u luci Vrnaža u Mandalini, ali i istaknuo potrebu racionalizacije projekta izgradnje upravne zgrade na Gatu Vrulje u Šibeniku.

“Ministarstvo ove godine ima na raspolaganju 37 milijuna kuna za takve projekte, pa smo pozvali kolege da se jave na natječaj nakon donošenja državnog proračuna. Osim toga, Lučka uprava u Šibeniku dobila je zadatak racionalizacije projekta izgradnje upravne zgrade. To je nešto na  čemu inzistiramo. Smatram da nema zapreke da se taj projekt nastavi. Oduševljen sam s tim projektom i moramo ga podržati jer nam je važno sve ono što rješava problem komunalnih vezova za domaće stanovništvo”. - rekao je ministar Oleg Butković.


Najave