Otvoren "Biograd Boat and Charter Show"

U biogradskoj marini "Kornati" danas je svečano otvoren 9. sajam nautike "Biograd Boat and Charter Show", na kojem sudjeluje 140 izlagača, do sada najveći broj, sa 170 različitih plovila. Velik broj građana već je danas posjetio sajam, a do 21. listopada, do kada traje, očekuje se više od 10 tisuća posjetitelja.

Izložbu plovila popratit će sastanci gospodarstvenika i djelatnika u nautici o nautičkom turizmu, stanju u hrvatskim marinama i drugim temama. Biogradski sajam nautike otvorio je državni tajnik za turizam Zdenko Mičić.

Kako je rekao Mičić, priredbe poput biogradske privlače goste i zadržavaju ih te time pridonose još boljim rezultatima izvrsne ovogodišnje turističke godine.

Do kraja bi godine broj gostiju u Hrvatskoj mogao nadmašiti 11 milijuna, a već sada je prihod 16 posto veći nego godinu dana prije, odnosno do kraja godine prihod bi mogao biti veći od sedam milijarda eura u turizmu, rekao je Mičić.

Goran Knežević, direktor hotelske kuće "Ilirije" d.d. u sastavu koje je i marina "Kornati", rekao je na otvorenju Sajma da su glavnina gostiju Biograda nautičari te da taj grad iz godine u godinu postaje sve veće nautičko središte. I sajamska priredba je jedan od važnijih događaja za taj grad, ocijenio je.(Hina)



Pisane vijesti