U Sofiji održan sastanak projektnih partnera SEETAC-a

Sofija/Bugarska, 27. travnja 2010. - sudionici sastanaka projektnih partnera SEETAC-aU Sofiji, Bugarska, održan je sastanak projektnih partnera SEETAC-a (South East Europe Transport Axis Coordination), na kojem je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture predstavljalo Republiku Hrvatsku, kao ravnopravan partner u Projektu.

Provedba projekta predviđena je kroz 6 etapa, a završni rezultat bit će po prvi put zajednički izrađena Strategija prometnog razvitka Jugoistočne Europe.

Projekt je u fazi provedbe treće etape radnoga naziva "WorkPackage 3", u okviru kojega će se formirati zajednička baza podataka o prometu i prometnoj infrastrukturi. Nakon dovršetka treće etape izvršit će se modeliranje budućeg prometovanja, temeljem čega će se izraditi Strategija prometnog razvitka jugoistočne Europe. Dogovoreno je da se poradi ravnomjernog pristupa usvajaju službeni podaci o prometu i prometnoj infrastrukturi  iz  2008. godine, od svih zemalja partnera, a budući planski dokument - Strategija, odnosit će se na buduće razdoblje, uključivo do 2020. godine.

Predstojeći sastanci koji će formirati ulazne podatke i metodologiju njihove obrade, planirani su u srpnju 2010. godine u Podgorici, i u rujnu 2010. godine u Zagrebu.

Zaključci koji će se od pokretanja projekta, uključivo s predstojećim sastancima predložiti sa expertne strane, planiraju se usvojiti i potvrditi na drugoj ministarskoj konferenciji SEETAC-a, predviđenoj u studenom 2010. godine u Tirani.



Najave