Ministar Kalmeta o hrvatskom modelu cestogradnje s makedonskim ministrom prometa

Ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta sastao se danas s Mile Janakieskim, ministrom prometa i veza Makedonije kojeg je zanimao model cestogradnje, a posebno izgradnja autocesta u Republici Hrvatskoj.

Do kraja godine pustit ćemo u promet 40 km dionice Šestanovac-Ravča Autoceste Zagreb-Split-Dubrovnik, čime će Hrvatska imati izgrađeno 1.182 km autocesta, od ukupno 1.365 km predviđenih Strategijom prometnog razvitka RH, istaknuo je ministar Kalmeta.

Govoreći o sljedećem četverogodišnjem programu građenja i održavanja javnih cesta za razdoblje 2009-2012, ministar Kalmeta kazao je da taj dokument hrvatska Vlada neće donijeti do kraja ove godine, već u sljedećoj zbog situacije na financijskom tržištu.

Hrvatska je lider u izgradnji autocesta u regiji i zato smo došli vidjeti Vaša iskustva obzirom da se spremamo dodijeliti koncesije za izgradnju autocesta, rekao je makedonski ministar prometa.

Tijekom svog boravka u Hrvatskoj sastat će se i s predstavnicima Hrvatskih autocesta i Instituta građevinarstva Hrvatske.



Najave