Zbog navodna iznajmljivanja svjetionika upravni nadzor u "Plovputu"

Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka osnovalo je povjerenstvo koje će idući tjedan zbog navodna iznajmljivanja triju svjetionika obaviti upravni nadzor u "Plovputu", državnoj javnoj ustanovi koja održava svjetionike i plovne putove na Jadranu.

"Na temelju informacija da je tvrtka 'Plovput' dala u zakup tri svjetionika - 'Host' kod Visa, 'Tri sestrice' na otoku Rivnju pored Zadra i 'Pokonji Dol' kod Hvara - Ministarstvo je jučer imenovalo povjerenstvo sa zadaćom da obavi upravni nadzor u 'Plovputu' i utvrdi okolnosti sklapanja tih ugovora", izvijestila je danas glasnogovornica Ministarstva Marina Halužan. Dodala je da će nadzor biti obavljen u ponedjeljak, 9. srpnja, te da će povjerenstvo o tome izvijestiti Ministarstvo.

Sindikat pomoraca Hrvatske (SPH) danas je zatražio hitan opoziv direktorice "Plovputa" Silvane Tokić zbog, kako tvrde, smanjenja plaća, nezakonitih izvanrednih otkaza, pritisaka na zaposlenike te nezakonitosti pri javnim nabavama. U Sindikatu tvrde i da su u posjedu ugovora o najmu na dulje vrijeme navedena tri svjetionika bez javnog natječaja te da svjetionik Vošćica na Krku već dvije godine bez ugovora iznajmljuje treća osoba. (Hina)



Pisane vijesti