Održan Info Dan u sklopu projekta tehničke pomoći za izradu Master plana Nove luke Sisak

 

Info Dan u sklopu provedbe projekta tehničke pomoći za izradu Master plana Nove luke Sisak financiranog u sklopu IPA programa za Hrvatsku - Program regionalnog razvoja – Promet održan je danas u Kazalištu 21 u Sisku.

Info dan namijenjen je privatnom sektoru kao potencijalnom korisniku infrastrukture plovnog puta rijeke Save i Nove luke Sisak. Cilj konzultant bio je predstaviti projekt industriji i široj javnosti, međutim isto tako dobiti potrebne informacije od strane potencijalnih korisnika.

Cilj ovog projekta vrijednog 1.435.120,00 eura jest doprinijeti razvoju riječnog prometa na plovnom putu rijeke Save. U tu svrhu, u okviru projekta pripremit će se Master plan Nove luke Sisak, koji uključuje studiju izvodljivosti, analizu troška i koristi, studiju utjecaja na okoliš, te priprema projektne aplikacije za financiranje od strane EU fondova. Korisnik projekta je Lučka uprava Sisak.

U pozdravnom govoru prisutnima su se obratili gosp. Ivica Štefičić, ravnatelj Lučke uprava Sisak, gosp. Domagoj Vuković, pročelnik upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo grada Siska te gosp. Peter Wötzinger, direktor tvrtke iC Consulenten koja je voditelj konzorcija. Također, uvodne govore održali su predstavnici Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, gđa. Dubravka Đurkan Horvat, voditeljica službe, te gosp. Janko Brnardić, voditelj sektora unutarnje plovidbe.

Predstavnik konzorcija, Peter Wötzinger, pozdravio je prisutne i kazao da su nastojanja konzorcija što je više moguće uključiti gospodarstvenike u izradu ovog Master plana. S tim ciljem, prisutni su zamoljeni za aktivnu suradnju kako bi konzorcij dobio što je više moguće informacija o potrebama privatnog sektora kada govorimo o infrastrukturi i kapacitetima buduće Nove luke Sisak.

Gosp. Štefičić izrazio je veliko zadovoljstvo učinjenim te ukazao na potrebu organiziranja još jednog sličnog događanja u tijeku provedbe projekta kako bi se ostvarila što je bolja moguća suradnja sa privatnim sektorom.

Uslijedila je zanimljiva rasprava na temu infrastrukture riječnog prometa, pri čemu su gospodarstvenici prvenstveno bili zainteresirani za rehabilitaciju plovnog puta rijeke Save, te budući izgled Nove luke Sisak.





FOTOGALERIJA


Vijesti iz medija