Nasukan brod kod Sv. Filipa i Jakova

Motorni brod “Viking“ luke upisa Zadar na putovanju iz Zadra prema Makarskoj u prolasku Pašmanskim kanalom nasukao se noćas oko 1.30 sati na otočić Dužac Mali.

Na brodu se u trenutku nasukanja nalazilo 5 članova posade i zapovjednik koji nisu povrijeđeni, a također nema prodora mora kao ni onečišćenja. Brod je u vlasništvu T.U.O. „Mankul“, čelične je konstrukcije i namijenjen je za prijevoz 180 putnika.

Brod je jučer oko 22 sata isplovio bez putnika iz luke Zadar za luku Makarska, gdje su trebali biti ukrcani putnici i s njima isploviti za Korčulu i Orebić.

U plovidbi Pašmanskim kanalom u visini svjetionika Babac brod se našao previše desno,  iako je morao ploviti sredinom kanala i uslijed toga je došlo do nasukanja na otočić Mali Dužac. U trenutku nasukanja vidljivost je bila dobra, morska struja uobičajena, a svi objekti sigurnosti plovidbe na tom području su radili ispravno.

Inspektor sigurnosti plovidbe Lučke kapetanije Zadar obavio je inspekcijski pregled, a trenutno se čeka dolazak tegljača koji će odsukati brod.

Istraga o uzrocima ove pomorske nesreće je u tijeku.

 



Pisane vijesti