Prilagodbe u željezničkom prometu zbog pomicanja sata unatrag

 

U skladu s Uredbom Vlade Republike Hrvatske o računanju vremena u 2012. objavljena u Narodnim novinama br. 5/12, u nedjelju 28. listopada 2012. u 3.00 sata završava ljetno računanje vremena i pomicanjem za jedan sat unatrag počinje računanje vremena po srednjeeuropskom zonskom vremenu.

Zbog ove prilagodbe svi vlakovi koji u to vrijeme voze na HŽ-ovim prugama bit će zaustavljeni na sat vremena u kolodvorima koji su određeni u Pregledu čekanja vlakova.

Vlakovi će dakle stizati po voznom redu, bez kašnjenja, ali će jedan sat čekati u kolodvorima kako bi se prilagodili srednjoeuropskom zonskom vremenu. Radi se o šest vlakova i to jedan par vlakova na relaciji Beograd-Villach i obrnuto, jedan par vlakova na relaciji Zagreb-Split i obrnuto te vlakovi na relacijama Varaždin-Zagreb i Osijek-Zagreb.

Svi automatski uređaji koji pokazuju, registriraju ili daju točno vrijeme podešavaju se da daju trenutačno važeće vrijeme i svi izvršni radnici koji rade u to vrijeme pripremljeni su i upoznati sa svojim dužnostima kako bi se prilagodba obavila na propisan način.

Putnike molimo za razumijevanje zbog neizbježnog stajanja vlakova usred nužne prilagodbe na računanje vremena po srednjeeuropskom zonskom vremenu.


Vijesti iz medija