Restruktuiranje TŽV-a Gredelj

 

Na inicijativu nadležnih ministarstava za objedinjavanjem postojećih potencijala nekoliko hrvatskih tvrtki za proizvodnju željezničkih vozila u jedinstvenu tvrtku koja će moći realizirati proizvodnju tračničkih vozila i opreme danas je  u sjedištu HŽ Holdinga održan  inicijativni sastanak sa ciljem definiranja koncepta objedinjavanja hrvatske željezničke industrije.

O tome su razgovarali predsjednici uprava HŽ Holdinga, HŽ Putničkog prijevoza, TŽV-a Gredelj, Končar - elektroindustrije i Končar - KEV-a. Oni su pozdravili inicijativu nadležnih ministarstava koju smatraju svojom šansom za daljnji razvoj industrije u kojoj TŽV Gredelj i Končar imaju dugotrajno zajedničko iskustvo. Prvi ljudi spomenutih tvrtki dali su smjernice i nalog stručnom timu koji će do polovice sljedećeg tjedna izraditi dinamiku i koncept objedinjavanja i predložiti ga Vladi RH na usvajanje.

Današnji inicijativni sastanak zapravo je i početak procesa restrukturiranja TŽV-a Gredelj koji je predviđen u okviru Programa restrukturiranja HŽ Putničkog prijevoza, inače vlasnika TŽV-a Gredelj. Naime, Nadzorni odbor HŽ Putničkog prijevoza prihvatio je Program restrukturiranja HŽ Putničkog prijevoza u utorak 19. lipnja 2012., nakon čega je 21. lipnja 2012. održana Skupština HŽ Putničkog prijevoza koja je donijela pripadajuće odluke i  proslijedila ih zajedno sa Programom restrukturiranja HŽ Holdinga Nadzornom odboru HŽ Holdinga na usvajanje, priopćili su iz HŽ Holdinga.

Vijesti iz medija