Odluke sa sjednice Vlade

Na današnjem zatvorenom dijelu sjednice Vlada je HŽ Infrastrukturi d.o.o. iz Zagreba dala prethodnu suglasnost za raspisivanje javnog natječaja za davanje u zakup poslovnog prostora u sklopu željezničke infrastrukture, a koji u naravi čini restoran u prizemlju zgrade Glavnog kolodvora u Zagrebu, s rokom zakupa od deset godina.

Vlada je odobrila Izmjene i dopune Financijskog plana Agencije za civilno zrakoplovstvo za 2011. godinu, koje je donijelo Vijeće Agencije na sjednici održanoj 21. listopada 2011. godine.

Dopunjena je Odluka o pokretanju postupka za sklapanje Sporazuma o uspostavi funkcionalnog bloka zračnog prostora Središnje Europe. Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 28. travnja 2011. godine donijela Odluku o pokretanju postupka za sklapanje Sporazuma o uspostavi funkcionalnog bloka zračnog prostora Središnje Europe.

Sporazum je 5. svibnja 2011. godine potpisan u Brdu pri Kranju. S obzirom da Odluka ne predviđa privremenu primjenu Sporazuma, kako je predviđeno odredbama sporazuma, predložena je dopuna Odluke na način da se odobrava ugovaranje privremene primjene Sporazuma do njegovog potpisivanja, na način kako je to utvrđeno člankom 24. Sporazuma.

Hrvatskoj agenciji za poštu i elektroničke komunikacije dana je prethodna suglasnost na Izmjene i dopune Statuta, koje se predlažu radi usklađivanja odredbi Statuta sa Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o elektroničkim komunikacijama, koji je stupio na snagu 10. kolovoza 2011. godine, te u jednom dijelu i sa Zakonom o izmjenama Zakona o poštanskim uslugama.



Vijesti iz medija