U Zračnoj luci Zagreb ovogodišnji 2-milijunti putnik

Zračna luka Zagreb zabilježila je danas svog ovogodišnjeg dvomilijuntog putnika, 48 dana prije nego prošle godine i gotovo mjesec dana ranije nego rekordne 2008.

U prvih devet mjeseci ove godine promet putnika zagrebačke Zračne luke porastao je 14 posto, promet zrakoplova povećan je za 8,2 posto, dok su ukupni prihodi od gotovo 247 milijuna kuna za 7 posto viši nego u istom prošlogodišnjem razdoblju. Dobit je u tom razdoblju porasla po još većoj stopi, za 31,8 posto, na 44,5 milijuna kuna, istaknuto je na današnjoj svečanosti.

U vezi rezultata iz Zračne luke Zagreb važnim su istaknuli i porast mase bruto plaća za prvih devet mjeseci ove godine od 4,5 posto. Prosječna neto plaća u Zračnoj luci Zagreb iznosi 7.414 kuna, dok je najniža neto plaća 4.984 kuna.

Slijedom svega toga, ali i promijenjene cjenovne politike koja je rezultirala dolaskom novih avio kompanija te otvaranjem novih destinacija i povećanjem frekvencija na već postojećim, u Zračnoj luci Zagreb očekuju da će ove godine imati oko 300 tisuća putnika više nego prošle godine, kao i da će do kraja godine zadržati trend porasta u poslovanju.

Registriranoj dvomilijuntoj putnici Diani Gelb iz Zagreba, koja je Turkish Airlinesom letjela na liniji Zagreb-Istanbul, poklone su u Zračnoj luci Zagreb uručili njezin direktor Tonči Peović te direktor predstavništva Turkish Airlinesa u Zagrebu Hakan Yilmaz.


(Hina)



Vijesti iz medija