Obavljen inspekcijski nadzor taksi prijevoza

Služba inspekcije cestovnog prometa Ministarstva mora, prometa i infrastrukture provela je 4. listopada 2011. godine inspekcijski nadzor taksi prijevoza na području Osijeka, Dubrovnika, Hrvatskog zagorja, Istre, te otoka Krka, Splita, Siska, Petrinje, Šibenika, Vukovara i Zagreba.

U nadzoru je sudjelovalo 13 ekipa, u kojima je bilo angažirano ukupno 27 inspektora cestovnog prometa.

Inspekcijski nadzor je bio usmjeren na kontrolu poštivanja odredbi Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, koje reguliraju način obavljanja autotaksi prijevoza, uvjete za vozača, posjedovanje licencija za obavljanje autotaksi prijevoza, obvezne dokumente u vozilima kojima se obavlja autotaksi prijevoz, područje obavljanja autotaksi prijevoza, dozvole za autotaksi prijevoz, te ispite za vozače autotaksi vozila.

Također, obavljen je i inpekcijski nadzor obavljanja ilegalnog prijevoza osobnim automobilima od strane fizičkih osoba - građana.

U spomenutom nadzoru inspektori cestovnog prometa izdali su jedan prekršajni nalog vozaču stranog vozila i naplatili mu kaznu od 5.100 kuna. Devet vozila isključeno je iz prometa, te su im izdana rješenja o isključenju, a inspektori su izdali i dva rješenja o otklanjanju nedostataka (licenca, izvodi iz licence, putni list u povremenom prijevozu), te 14 optužnih prijedloga ili drugih mjera predviđenih Prekršajnim zakonom.



Vijesti iz medija