Polugodišnja neto dobit Hrvatske pošte 12 milijuna kuna

Hrvatska pošta ostvarila je u prvih šest mjeseci ove godine neto dobit od 12,05 milijuna kuna, što je znatno manje od 34,8 milijuna kuna iz istog prošlogodišnjeg razdoblja, podaci su iz financijskog izvješća Hrvatske pošte objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni prihodi iznosili su 801,5 milijuna kuna i povećani su u odnosu na lanjskih 790,4 milijuna kuna za 1,4 posto.

Ukupni rashodi istovremeno su porasli za 4,5 posto, na 789,4 milijuna kuna.

U međuizvještaju uprave se, uz te pokazatelje, ističe i rast koeficijenta tekuće likvidnosti te produktivnosti koja po zaposlenom iznosi 12.469 kuna mjesečno. Slijedom toga, Hrvatska pošta je u prvom polugodištu ostvarila rezultat bitno bolji od planiranog, kaže se u međuizvještaju.

Kako se navodi, pozitivan financijski rezultat nastavlja se i u drugom polugodištu.

Ukupne investicije Hrvatske pošte u prvom polugodištu iznose 11,2 milijuna kuna, od čega je u nabavu opreme i sredstava rada uložen 7,1 milijun kuna, a u uređenje i preseljenje poštanskih ureda 1,7 milijuna kuna. Ulaganja u projekte realizirana su u vrijednosti od 2,4 milijuna kuna i čine 21,7 posto ukupnih ulaganja, kaže se u međuizvještaju.

Napominje se da je država, odlukom Upravnog vijeća Agencije za upravljanje državnom imovinom od 4. srpnja, uvećala temeljni kapital tvrtke za zemljište procijenjene vrijednosti 73,8 milijuna kuna te da će formalna dokapitalizacija biti provedena u sljedećem kvartalu. Zemljište je površine 70.294 kvadratna metra i na njemu će se graditi središnji logistički centar Hrvatske pošte.


(Hina)



Vijesti iz medija