Sjednica Sindikata pomoraca Hrvatske u Vukovaru

Na sjednici Središnjeg odbora Sindikata pomoraca Hrvatske, koja se danas i sutra održava u vukovarskom hotelu "Lav", članovi toga tijela raspravljaju o temama o poboljšanju sadašnjeg statusa pomoraca u Hrvatskoj, posebno o kolektivnom pregovaranju i razvoju unutarnje plovidbe u Hrvatskoj.

Vladimir Svalina, predsjednik tog sindikata koji okuplja više od 9.000 hrvatskih pomoraca, rekao je da će članovi Središnjeg odbora također raspravljati o javnom prijevozu u linijskom obalnom pomorskom prometu.

"Sindikat pomoraca Hrvatske najčešće se susreće s teškoćama koje se odnose na poboljšanje socijalnog položaja pomoraca u Hrvatskoj, kojih je danas u Hrvatskoj 25 do 30 tisuća", rekao je Svalina uoči sjednice Središnjeg odbora, ocijenivši nužnim da država što prije prilagodi pravne propise kako bi se poboljšali uvjeti rada pomoraca.

Svalina je upozorio i na loše uvjete rada pomoraca, ponajprije zbog nedostatna broja članova brodskih posada te neprikladnosti radnog vremena.

Sjednici Središnjeg odbora Sindikata pomoraca Hrvatske, koja završava u petak posjetom vukovarskooj luci, nazočni su i predstavnici vukovarske Lučke kapetanije te Savske komisije. (Hina)  



Pisane vijesti