Split: rekordan ovogodišnji jednodnevan promet putnika

Kroz splitsku zračnu luku danas se očekuje promet od 20.600 putnika, što je rekordan jednodnevni ovogodišnji promet i za tisuću putnika veći od prometa u prošlu subotu, doznaje se u splitskoj zračnoj luci.

Danas do ponoći je u splitsku zuračnu luku prijavljeno slijetanje 91 velikog zrakoplova iz više od 40 smjerova, a najviše ih je iz skandinavskih zemalja i Velike Britanije, izjavio je za Hinu voditelj smjene prometa u splitskoj zračnoj luci Mirko Žužul, dodavši da je za danas prijavljeno i slijetanje u splitsku zračnu luku ukupno 12 malih, privatnih zrakoplova.

"Više od 25 tisuća putnika u oba smjera danas će prometovati kroz splitsku trajektnu luku što je najveći promet u jednom danu ove godine", izvijestio je koordinator Jadrolinijinog plovnog područja Split Ante Mrvica. Po njegovim riječima Jadrolinija će danas iz splitske trajektne luke ostvariti 36 polazaka u smjeru srednjodalmatinskih otoka.

Kroz splitski autobusni kolodvor danas se očekuje prometovanje oko 4.000 putnika što je za 10 posto više nego druge subote u srpnju 2010. godine, izvijestili su danas u službi za informiranje autobusnog kolodvora u Splitu. Zamjenik ravnatelja splitskog autobusnog kolodvora Ivan Pavić je rekao kako je danas primjetan pojačan dolazak autobusnih putnika u Split iz smjera Zagreba i Osijeka, te Njemačke, Slovačke, Češke, BiH i Srbije.


(Hina)



Vijesti iz medija