Potpisan Sporazum o suradnji između HŽ holdinga i Njemačke željeznice

Danas je u Berlinu potpisan Sporazum o trogodišnjoj suradnji između HŽ holdinga i Njemačke željeznice (Deutsche Bahn AG), koji su potpisali Zlatko Rogožar, predsjednik Uprave HŽ holdinga, Rudiger Grube, predsjednik Uprave Njemačke željeznice, i Niko Warbanoff, direktor Međunarodnih poslova Njemačke željeznice za područja izvan EU-a, izvjestili su iz HŽ holdinga.

Spomenutim sporazumom stvoren je opći okvir za suradnju između Njemačke željeznice i HŽ holdinga, te njegovih društava HŽ Cargo, HŽ Putnički prijevoz, i HŽ Vuča vlakova.
Nakon potpisivanja sporazuma održan je bilateralni sastanak na kojem se razgovaralo o temama važnim za nastavak uspješne suradnje, te o mogućnostima koje će se otvoriti za Hrvatske željeznice ulaskom Hrvatske u EU.

Također, razgovaralo se o mogućnostima daljnjeg poboljšanja organizacije međunarodnog putničkog prijevoza, a u središtu razgovora bila je tema promicanja i oživljavanja X. paneuropskog prometnog koridora, između željezničkih prijevoznika HŽ Carga, i DB Schenkera na područjima provoza, intermodalnog prijevoza i logistike, priopćili su iz HŽ holdinga.

HŽ holding je tom prilikom najavio osnivanje tvrtke za najam vagona, koju će osnovati u suradnji sa Đuro Đaković holdingom.
 



Vijesti iz medija