Inspekcijsko rješenje o sanaciji mosta na D29 u Planini Gornjoj

Plana gornja, 28. travnja 2011. - oštećeni most na D29 na kojemu će HC pokrenuti sanacijske radoveNakon obavljenog inspekcijskog pregleda viši inspektor za ceste Ministarstva mora, prometa i infrastrukture donio je rješenje kojim se nalaže Hrvatskim cestama d.o.o. da u svrhu sigurnog odvijanja prometa otklone utvrđene nepravilnosti na dijelu državne ceste D29 u Planini Gornjoj, iza izvora u smjeru Laza, na mostu preko potoka.

Također, HC-u je naloženo da odmah izradi prometni projekt vođenja prometa na lokaciji mosta, ograniči promet autobusa i teretnih vozila preko 7,5  tona ukupne mase na predmetnoj dionici, te poduzme sve upravne i tehničke mjere kako bi se osiguralo sigurno vođenje obilaznog prometa.

Hrvatskim cestama dan je rok od 60 dana da u okviru izvanrednog održavanja poduzmu sve mjere i radnje za izradu projekta sanacije mosta, te unutar projekta definiraju rok sanacije.Plana gornja, 28. travnja 2011. - cestovni most pretrpio je strukturna oštećenja zbog čega su HC poduzele sve potrebne mjere osiguranja i ograničenja prometovanja mostom

Društvo HC je zaduženo da kontinuirano prati stanje mosta, te poduzme sve potrebne dodatne mjere ograničenja na lokaciji mosta.

Do izvršenja rješenja potrebno je kontinuirano pratiti stanje na predmetnom mostu, a brzinu i promet kategorijama vozila za koje promet na opisanom dijelu dionice trenutno nije ograničen,  po potrebi dodatno ograničiti  radi sigurnosti korisnika.



Vijesti iz medija