Predstavnici Europske agencije za željeznicu (ERA) posjetili Hrvatsku

Zagreb, 9. ožujka 2011. - cilj posjeta u okviru navedenog programa je upoznavanje s radom Agencije i priprema za aktivno sudjelovanje u radu AgencijePredstavnici Europske agencije za željeznicu (ERA) posjetili su Republiku Hrvatsku, te su se u sklopu dvodnevnog posjeta susreli sa predstavnicima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Agencije za sigurnost željezničkog prometa i željezničkih tvrtki.

Opća uprava za proširenje Europske komisije je u okviru regionalnog programa IPA 2008. „Sudjelovanje u radu agencija Zajednice“, pokrenula program pripreme stručnjaka iz država kandidatkinja za suradnju s europskim agencijama, koji uključuje i Europsku agenciju za željeznice (ERA), pod skraćenim nazivom  ERA-IPA.

Cilj posjeta u okviru navedenog programa je upoznavanje s radom Agencije i priprema za aktivno sudjelovanje u radu Agencije, posebice u okviru mreže nacionalnih tijela za sigurnost istražnih i prijavljenih tijela, te pomoć pri prilagodbi nacionalnog zakonodavstva legislativi EU iz područja sigurnosti i interoperabilnosti željezničkog prometa.Zagreb, 9. ožujka 2011. - sudionici sastanka povodom susreta predstavnika Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i HŽ-a s predstavnicima Europske agencije za željeznicu

Vijesti iz medija