Odobrena uporaba rekonstruiranoga vagona tipa Lgs-z

Čakovec, 1. ožujka 2011. - Danijel Mileta, državni tajnik u Ministarstvu predao je rješenje o uporabi rekonstruiranoga vagona tipa Lgs-z, za prijevoz kontejnera Zlatku Rogožaru, predsjedniku Uprave HŽ Hrvatske željeznice holdinga d.o.o

Državni tajnik za promet Danijel Mileta predao je na današnjoj svečanosti u Čakovcu predsjedniku Uprave HŽ holdinga Zlatku Rogožaru rješenje Ministarstva kojim se odobrava uporaba novog rekonstruiranog dvoosovinskog plato-vagona za prijevoz kontejnera tipa Lgs-z.

Novi vagoni pomoći će dolasku novih tereta u luku Rijeka, logistički centar Slavonski Brod, Cargo centar Zagreb, a dobro će doći i zajedničkom poolu vagona Alijanse Cargo 10, istaknuo je Mileta. Zahvalio je svim radnicima koji su sudjelovali u projektu, te je istaknuo kako je rekonstrukcija vagona važan doprinos hrvatskom gospodarstvu.

Zlatko Rogožar je izjavio da je HŽ Cargo potaknuo ideju za rekonstrukcijom vagona, te ju je s povjerenjem povjerio Radionici željezničkih vozila u Čakovcu, jednoj od 14 društava kćeri u sustavu HŽ holdinga i Remontu i proizvodnji željezničkih vozila Slavonski Brod.

Također, istaknuo je da spomenuti proizvod nije samo novi proizvod za HŽ Cargo, nego i referencija za proizvođače koji će se morati okrenuti novim tržištima na kojima će im biti potrebne domaće referencije.

Naglasio je da traju pregovori sa susjednim željeznicama za novi kontingent tih vagona za stranog naručitelja u vrijednosti od dva milijuna eura. Podsjetio je da je Uprava HŽ holdinga nedavno donijela program modernizacije i izgradnje voznoga parka koji vrijedi 6,2 milijarde kuna, a dio te proizvodnje preuzet će i njihove radionice koje su se dosada dokazale kvalitetnim projektima. Rogožar je naglasio kako će svi ti novi proizvodi pomoći u povećanju prijevoza uČakovec, 1. ožujka 2011. - državni tajnik Mileta u druženju s radnicima RŽV-a d.o.o. iz Čakovca tijekom prigodne svečanosti koja je upriličena u jednoj od proizvodnih sala RŽV-a Čakovec intermodalnom prometu, koji unatoč krizi stalno raste.

Direktor RŽV Čakovec, Dražen Vidović je izjavio da je proizvod napravljen po svim europskim normama, te da je potreban tržištu i spreman za promet.

Iz HŽ holdinga su izvijestili da će u uporabu krenuti i 23 nova rekonstruirana vagona za prijevoz kontejnera koja će prevoziti nove terete za HŽ Cargo.

Na primopredaji rješenja bili su direktor RŽV Čakovec Dražen Vidović, međimurski župan Ivan Perhoč, te ravnatelj Uprave za željeznički promet u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Danijel Krakić.



Vijesti iz medija