Nova Uprava HŽ Putničkoga prijevoza

Novi predsjednik Uprave HŽ Putničkoga prijevoza je Renato Humić, a na dužnost člana Uprave imenovan je Mario Musa, odlučila je danas Skupština tog društva.

Prema priopćenju HŽ holdinga, novi kadrovi imenovani su u skladu s najavom predsjednika Uprave Zlatka Rogožara prigodom stupanja na novu dužnost, da će među prvim potezima imenovati novi tim koji će moći udovoljiti zahtjevima nove orijentacije restrukturiranja i pojačanog zamaha investicija.

Dosadašnji predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza i član Uprave HŽ holdinga Marijan Klarić, koji je te dužnosti obavljao od 30. rujna 2005. godine, ostaje na dužnosti člana Uprave HŽ holdinga.

Mr. Renato Humić, rođen je 1970., diplomirao je na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, magistar je ekonomije, a cijelu svoju karijeru, koja je počela 1997., proveo je na željeznici. Na dužnost predsjednika Uprave HŽ Putničkoga prijevoza d.o.o. dolazi s dužnosti člana Uprave u toj tvrtci.

Mr. Mario Musa, rođen je 1974., diplomirao je na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i magistrirao na poslijediplomskom studiju iz poslovne ekonomije na poslovnoj školi (MBA) u Bledu. Dolazi s dužnosti mjesta predsjednika Uprave HŽ-ove tvrtke kćeri POSIT d.o.o na koje je bio imenovan u studenome 2009. godine.

U priopćenju HŽ holdinga ističe se da su nova imenovanja nastavak stvaranja nove kadrovske garniture na način da se, gdje god je to moguće, koriste svi raspoloživi kadrovi unutar sustava čija je prednost poznavanje  problematike poslovanja.



Vijesti iz medija