HŽ ulaže 150 milijuna kuna u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Hrvatske željeznice u 2011. godini uložit će u revitalizaciju i izgradnju pruga u Vukovarsko-srijemskoj županiji oko 150 milijuna kuna, istaknuo je danas u Vukovaru predsjednik Uprave HŽ Holdinga Zlatko Rogožar koji sa suradnicima boravi u Vukovaru na poziv vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića.

Ulaganja se većinom odnose na revitalizaciju i izgradnju industrijskih kolosijeka koji su od izuzetnog značaja za gospodarske subjekte i njihovo poslovanje pa time i za razvoj gospodarstva, istaknuo je Rogožar.

Najavio je četiri milijuna kuna vrijedne radove na revitalizaciji industrijskog kolosijeka u vukovarskoj Gospodarskoj zoni, kao i 2,5 milijuna eura vrijedne radove na izgradnji industrijskog kolosijeka na Đergaju u Vukovaru.

Željeznica u gospodarskom smislu u Vukovarsko-srijemskoj županiji ima izuzetnu ulogu, rekao je župan Božo Galić naglasivši da najistočnija hrvatska županija sve razvojne planove bazira na intermodalnoj prometnoj infrastrukturi, odnosno na razvoju željezničkih, cestovnih i plovnih putova.

Posebno je istaknuo važnost povezivanja željeznice sa Dunavom u svijetlu činjenice da se planira proširenje Luke Vukovar kao i izgradnja kanala Dunav-Sava.Vijesti iz medija