Glavni ravnatelj ITSO-a u posjetu Hrvatskoj

Zagreb, 1. prosinca 2010. - Krešo Antonović, ravnatelj Uprave elektroničkih  komunikacija i pošte u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture primio je danas u posjet Joséa Toscana, glavnog ravnatelja Međunarodne telekomunikacijske satelitske organizacije (ITSO)Ravnatelj Uprave elektroničkih komunikacija i pošte u Ministarstvu mora, prometa I infrastrukture Krešo Antonović primio je danas u posjet Joséa Toscana, glavnog ravnatelja Međunarodne telekomunikacijske satelitske organizacije (ITSO), koji se trenutno nalazi u službenom posjetu Hrvatskoj.

Tom prigodom u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture održan je i sastanak s predstavnicima nadležnih tijela Republike Hrvatske.

U vremenu mnogih brzih promjena i izazova na tržištu komunikacijskih satelitskih usluga u svijetu ovaj posjet predstavlja svojevrsno priznanje za dosadašnju uspješnu suradnju između ITSO-a i Republike Hrvatske.Zagreb, 1. prosinca 2010. - ravnatelj Antonović sastanak s glavnim ravnateljem ITSO-a Toscanom održao je u prostoru Ministarstva u društvu suradnika iz Uprave za elektroničke komunikacije i poštu

Posjet glavnog ravnatelja Toscana ujedno je bio i prilika za unaprjeđenje suradnje ITSO-a s Republikom Hrvatskom, osobito u svjetlu važnih odluka koje se odnose na budućnost ove organizacije.

Međunarodna telekomunikacijska satelitska organizacija osnovana je 1964. godine i danas okuplja 150 država stranaka ITSO Sporazuma. Vodeći se načelima osiguranja komunikacijskih satelitskih usluga (glasovnih, video i podatkovnih usluga) na globalnoj i nediskriminirajućoj osnovi, ITSO nadzire rad tvrtke INTELSAT, satelitskog operatora koji upravlja s oko 50 satelita, pruža komunikacijske usluge za oko 99% naseljenih dijelova svijeta te upravlja imovinom u vrijednosti većoj od 45 milijarda USD.Zagreb, 1. prosinca 2010. - glavni ravnatelje JoseToscano na čelu je Međunarodne telekomunikacijske satelitske organizacije koja je osnovana 1964. godine i danas okuplja 150 država stranaka ITSO Sporazuma



Vijesti iz medija