HŽ Cargo potpisao ugovor o obavljanju lučke djelatnosti u Slavonskom Brodu

HŽ-Cargo i Lučka uprava Slavonski Brod potpisali su ugovor kojim Lučka uprava HŽ Cargu daje isključivo pravo korištenja prostora i mogućnost obavljanja lučke djelatnosti kao i ostale gospodarske djelatnosti koje se odnose na skladištenje i pretovar tekućih tereta u lučkom području, priopćeno je iz HŽ-a.

Ukupna investicija HŽ Carga u realizaciju projekta iznosi 81 milijun kuna.

U roku od pet mjeseci od sklapanja ugovora završit će se izrada dokumentacije prema planu i programu radova, a u daljnjem roku od osam mjeseci pristupit će se izgradnji građevina, kaže se u priopćenju.

U planu je izgradnja terminala za prijem, skladištenje i otpremu naftnih derivata u Lučkom području Slavonskog Broda na građevinskoj parceli površine 82.760 četvornih metara sa svim potrebnim sadržajima. Planirani skladišni kapaciteti terminala su 60.000 prostornih metara.

Uslužne djelatnosti terminala koristit će se za prijevoz i skladištenje naftnih derivata za šire regionalno područje uz prvenstvenu primjenu prijevoza željeznicom, odnosno vagonskim cisternama.

Izgradnjom terminala i postojećom praonicom vagonskih cisterni u Slavonskom Brodu, HŽ Cargo će pružiti dodanu vrijednost na svoju uslugu operaterima teretnog prijevoza na X. i V.c paneuropskom koridoru, kaže se u priopćenju.


(Hina)



Vijesti iz medija