Vipnet: pad prihoda u trećem tromjesečju za 5,3 posto

Telekomunikacijska tvrtka Vipnet ostvarila je u trećem ovogodišnjem tromjesečju 135,2 milijuna eura prihoda ili 5,3 posto manje u odnosu na treći kvartal prošle godine, operativna dobit (EBITDA) iznosila je 58 milijuna eura, a dobit prije kamata i poreza (EBIT) 41,3 milijuna eura, priopćeno je danas iz Vipneta.

U odnosu na treći kvartal prošle godine, operativna dobit Vipneta pala je za 10,8 posto, a dobit prije kamata i poreza za 14,3 posto, pokazuju poslovni Vipneta objavljeni danas u sklopu Telekom Austria Grupe.

U trećem tromjesečju ove godine Vipnet je ostvario 5,3 posto manje prihode u odnosu na treći kvartal prošle godine, uglavnom zbog smanjenjenih cijena terminacije poziva u mobilnu mrežu i roaming regulacije te manje potrošnje korisnika što je rezultat dodatnih ušteda koje su im ponuđene, kaže se u priopćenju.

Po podacima objavljenim u sklopu izvješća Telekom Austria Grupe, ukupni prihodi Vipneta u prvih devet mjeseci ove godine iznosili su 346,1 milijun eura i pali su na godišnjoj razini za 5,8 posto. Rezultati za prvih devet mjeseci ove godine pokazuju da je Vipnetova operativna dobit pala za 11,1 posto, na 122,9 milijuna eura, a dobit prije kamata i poreza pala je za 15,3 posto, na 72,4 milijuna eura.

Kako su izvijestili iz Vipneta, broj Vip korisnika u trećem kvartalu ove godine porastao je za 3,7 posto na 2,7 milijuna. Pritom je broj postpaid korisnika povećan za 7,2 posto, a prepaid korisnika za 2,6 posto.

Veći rast broja prepaid korisnika djelomično je ublažio smanjenje prosječnog mjesečnog prihoda po korisniku na 12 eura koji ipak raste u odnosu na prva dva kvartala ove godine, napominje se u priopćenju Vipneta.

Dodaje se da je broj korisnika bežičnog broadbanda gotovo 180 tisuća ili 42,9 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Ove godine Vipnet je uložio 37,5 milijuna eura u dugoročnu strategiju osiguravanja kvalitete usluga i pokrivenosti Vip mrežom te inovativnih proizvoda i usluga u skladu s potrebama korisnika, kažu u Vipnetu.


(Hina)



Vijesti iz medija