Krnjak: Počeo očevid mjesta pada poljskog zrakoplova

Krnjak, 26. rujna 2010. - pripadnici DUZS-a i HGSS-a pronašli su i izvukli ostatke dvoje poljskih državljana zajedno s olupinom zrakoplova koji se srušio na području općine KrnjakOčevid mjesta nesreće poljskog sportskog zrakoplova, koji se srušio u subotu pri čemu su poginule dvije osobe, počeo je u nedjelju ujutro kod zaseoka Keser Potoka, u općini Krnjak u Karlovačkoj županiji.

Prema policijskom priopćenju, zrakoplov je pronađen u subotu navečer u 10,55 sati, nakon opsežne potrage.

Uz policiju i karlovačku javnu vatrogasnu postrojbu, na mjestu nesreće nalazi se vozilo pogrebnog poduzeća.

U kratkoj izjavi za Hinu glavni istražitelj za zrakoplovne nesreće Dinko Vodanović i sudac istražitelj Mladen Kosijer kazali su da su dogovorene mjere i radnje za obavljanje očevida radi što učinkovitije istrage kako bi se doznao uzrok nesreće poljskog zrakoplova.

Glavni koordinator sinoćnje potrage pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) Vinko Prizmić kazao je za Hinu da su oba mrtva tijela pronađena u samom zrakoplovu, te da nije došlo ni do eksplozije ni do zapaljenja zrakoplova.

Riječ je o malom poljskom zrakoplovu dvosjedu koji je poletio s aerodroma u Mađarskoj u Zalaegerszegu, te je preko Hrvatske letio prema Italiji, u Anconu.

Na području općine Krnjak za tim je zrakoplovom u subotu kasno popodne počela potraga. Informaciju o nestanku zrakoplova Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) zaprimila je u 15,37 sati, a službeno je proglašen nestalim u 17,20 sati.

Nakon toga je karlovačka policija krenula prva u potragu, ali do mraka nije bilo rezultata.

Potom se navečer organizirala Hrvatska gorska služba spašavanja sa pedeset aktivista, a zajedno s djelatnicima policije i DUZS u trenutku pronalaska zrakoplova na terenu je bilo ukupno stotinu ljudi.


(Hina)



Vijesti iz medija