Protekli vikend vozila više samo na autocesti Zagreb-Macelj

Na autocestama Hrvatskih autocesta (HAC) i autocesti Rijeka-Zagreb te po Istri tijekom proteklog, drugog vikenda ovog kolovoza bilo je manje vozila nego za isti vikend prošle godine, dok je na autocesti Zagreb-Macelj vozila bilo više, pokazuju podaci tvrtki koncesionara autocesta.

Hrvatske autoceste (HAC) su izvijestile da je na svim autocestama u njihovoj nadležnosti proteklog vikenda prošlo ukupno 542.503 vozila, što je 0,5 posto manje nego u istom lanjskom vikendu.

Ipak, prihod od naplaćene cestarine viši je za 3,3 posto i iznosio je nešto malo više od 24,6 milijuna kuna (bez PDV-a).

Na autocesti Rijeka-Zagreb prema podacima istoimenog koncesionara vozila je tijekom proteklog drugog kolovoškog vikenda ukupno bilo 194.259 ili 1,5 posto manje nego u istom lanjskom vikendu.

Na naplatnoj postaji Krk taj je koncesionar zabilježio također manje vozila nego lani, za 2,9 posto manje ili ukupno 34.876 vozila, dok je na naplatnoj postaji Rupa vozila bilo 8,47 posto više ili 72.944.

Autocestom Zagreb-Macelj drugog je vikenda kolovoza ove godine prošlo 101.098 vozila ili 3,39 posto više. Pritom je, po podacima iz operativne tvrtke Egis Road Operation Hrvatska, naplaćeno 3,76 milijuna kuna od cestarine, što je porast od 10,48 posto.

Tvrtka Bina-Istra na istarskom je ipsilonu odnosno na svoje dvije naplatne postaje tunelu Učka i mostu Mirna zabilježila promet od ukupno 81.803 vozila, što je 3 posto manje nego u isto vrijeme lani.

Za isti postotak, 3 posto, manji je i prihod od naplaćene cestarine na te dvije naplatne postaje koji je iznosio 1,78 milijuna kuna (bez PDV-a).

Na ove godine otvorenoj dionici Kanfanar-Pula taj je koncesionar zabilježio promet od 47.329 vozila, od kojih je naplaćeno 513,4 tisuće kuna cestarine.


(Hina)



Vijesti iz medija