Do kraja godine bit će rekonstruirana pruga Vinkovci-Tovarnik

Rekonstrukcija magistralne željezničke pruge Vinkovci-Tovarnik trebala bi završiti do sredine, a u promet puštena do kraja godine, izviješćeno je iz ureda vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića nakon razgovora s predsjednikom uprave HŽ Holding d.o.o. Zoranom Popovcem i uprave HŽ-Infrastrukture Branimirom Jerneićem.

Tijekom sastanka, održana u Palači "Srijem" bez nazočnosti novinara, također je navedeno kako je danas tehnički pregledana dionica od 22 od ukupno 33 kilometra pruge Vinkovci-Tovarnik, u rekonstrukciju koje se ulaže 500 milijuna kuna.

Najavljeno je kako će se HŽ-Infrastruktura projektiranjem te rekonstrukcijom i elektrifikacijom pruge Vinkovci-Vukovar natjecati za fondove EU-a. Raspravljalo se i o rekonstrukciji vukovarskoga kolodvora, a predviđena je i rekonstrukcija perona i nadstrešnica na vinkovačkom kolodvoru, navodi se.

Na novinarski upit prije sastanka hoće li u HŽ-u zbog otežanih uvjeta poslovanja ove godine biti otpuštanja radnika, Popovac je naglasio kako je HŽ društevno odovorna tvrtka koja ima jako dobar odnos sa sindikatima.

"Mi smo i potpisali aneks ugovora sa svih sedam članica sindikata koji imaju pravo na kolektivno pregovaranje i dogovorili smo se o zamrzavanju cijena na razini prošle godine za 2010., kao i da neće biti iznenadnih otpuštanja radnika", kazao je Popovac.

Nakon sastanka, kojem su nazočili i vukovarski i vinkovački gradonačelnici Željko Sabo i Mladen Karlić, sudionici razgovora obišli su dionicu magistralne pruge Vinkovci-Tovarnik.


(Hina) 



Vijesti iz medija